Onderscheidingen 2023

Laatste update 02-03-2023

Cees van Alphen onderscheiden met het Grootkruis

Zaterdagavond 26 november 2022 heeft de BFC Cees van Alphen van De Narrekoppen op het feest van hun 66-jarig jubileum onderscheiden met het Grootkruis.

Als waardering voor het feit dat hij al jarenlang zich heeft ingezet voor meerdere verenigingen en het Kielegatse carnaval in het algemeen.
Hij is intussen 77 jaar, maar staat nog steeds 3 dagen per week mee te bouwen aan de grote wagen van De Narrekoppen.

Jordan Zijlmans onderscheiden met het Zottekapke

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de BFC op 8 januari 2023 is Jordan Zijlmans onderscheiden met de hoogste onderscheiding van de BFC namelijk het Zottekapke.
In de oorkonde werd dit gemotiveerd met de volgende tekst.
Dit als waardering voor zijn inzet ten behoeve van het Kielegatse Carnaval in het algemeen en de wagenbouw en de blaasmuziek in het bijzonder.
Hij is al gedurende meerdere jaren een van de kartrekkers bij CV de Meikevers. Hij is naast zijn rol als voorzitter, ook altijd bezig jeugdige aanwas te enthousiasmeren.
Als bestuurslid van Stichting Kielegatse Carnavalsbouw (SKC) houd hij zich al jaren bezig met het beheer van de bouwloods aan de Hekven en vertegenwoordigt hij de SKC bij het overleg met de gemeente Breda over de overdracht van de bouwloods.
Tesnlotte is hij ook nog regelmatig te zien als muzikant van CV De Meikevers

3 onderscheidingen bij Giegeldonk

Op carnavalszaterdag 18 februari 2023 zijn er bij CC Giegeldonk (Haagse Beemden) 3 onderscheidingen uitgereikt.
Joost Damen (l) kreeg een draagspeld voor het 11 jaar meedraaien als nar P-NAR-I en het organiseren van een pinnen actie waarbij de gehele opbrengst gaat naar Metakids, plus hard meewerken bij Giegeldonk.
Erwin Smit (r) kreeg een draagspeld voor het 11 jaar meedraaien als raadslid, hard meedraaien bij Giegeldonk en technische dingen zoals spelletjes maken voor de jeugd.

Stefan Bruyninckx kreeg een Grootkruis voor zijn jarenlange grote inzet bij Giegeldonk, zijn meedraaien als nar en raadslid, meedraaien als hoofd protocol om het gezelschap in toom te houden en als secretaris van Giegeldonk.